‘Vitaliteit is eigen verantwoordelijkheid van de werknemer’

De divisie Zorg & Gezondheid van Achmea investeerde 900.000 euro in het opzetten van het programma Gezond Werken. Daarmee ondersteunt Nederlands grootste verzekeraar haar medewerkers zodat ze vitaal en gezond elke ochtend op werk komen.Maar als medewerker ben je wel zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid.

Source: overduurzameinzetbaarheid.nl

Fred zegt: “Zeker als je werknemer bent dan bezie ik je als een professional die zichzelf verhuurt aan een organisatie voor een vast bedrag per periode zoals contractueel wordt vastgelegd. Je dient er dus alles aan te doen om de afspraak over je inzetbaarheid na te komen. Dat is jouw eigen verantwoordelijkheid.

Door onvoldoende aandacht voor jouw BRAVO en door risicosporten zet je de afspraak met je werkgever bewust onder druk. Ik vind dat hij je daarop mag aanspreken. Vergelijk jezelf eens met een zelfstandige: hij/zij zal er ook alles aan doen om fit en beschikbaar te zijn voor werk anders heeft hij geen inkomen.

Ook mag je jezelf afvragen hoe belangrijk en leuk je werk voor je is. Dan zorg je waarschijnlijk beter voor jezelf omdat je er graag mee bezig bent.”

 

BRAVO staat voor:

(meer)  Bewegen

(stoppen met)  Roken

(minderen met)  Alcohol

(gezonde)  Voeding

(zorg voor)  Ontspanning

See on Scoop.itDuurzame inzetbaarheid en Vitaliteit