Profiel

Ik ben Fred Rust (1961) en werk voor organisaties, professionals en particulieren. Vanuit mijn eigen ervaring met burnout en mijn passie voor lifecoaching begeleid ik medewerkers van organisaties met ontwikkelingsvragen en bij stress of burnout .

Ik werk op een nuchtere en vooral mensgerichte manier aan antwoorden en oplossingen. Mijn aanpak zorgt voor duidelijke afspraken en oplossingsgericht werken. Dat doe ik onder andere met authentiek empathisch gedrag, eerlijkheid en door respect te tonen voor ieders eigenheid. Daarbij maak ik gebruik van mijn verstand, gevoel en intuïtie.
Mensen die dicht bij mij staan noemen mij loyaal, direct, positief, geduldig en respectvol. Ik heb gewerkt op het gebied van coaching, P&O, financiën, communicatie en automatisering. Mijn motto is:

Where the intention goes, energy flows. Where energy flows, life grows

Een gezegde is ‘Niemand heeft een coach nodig maar iedereen kan er één gebruiken’. Ik krijg er veel energie van als ik zie wat nieuwe persoonlijke inzichten voor iemands leven betekenen.  Mijn overtuiging is dat je levenservaringen ook zichtbaar worden in het fysieke lichaam. Op de minder goede momenten is het daarom wijs om extra aandacht aan jezelf te geven. Bij lichamelijk ongemak ga je wellicht meteen naar huisarts, apotheek of de Spoedeisende Hulp. Als je echter geestelijk langdurig veel druk ervaart is het belangrijk daaraan aandacht te besteden. Preventie is immers altijd effectiever dan een langdurige herstelbehandeling achteraf.

Als we ons bewust zijn van hoe we ons ten opzichte van elkaar gedragen en leren hoe spanningen zich ontwikkelen zullen we meer bij elkaar betrokken raken. Dat kun je alleen maar samen doen.

Meer over mij is te lezen op mijn LinkedIn profiel. Ik ontwikkel mij door vakspecifieke trainingen en workshops te volgen, doe mensgericht vrijwilligerswerk en lees veel over burnout, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en de wetenschap achter lifecoaching. Inspiratie haal ik vooral uit de natuur, muziek, films, boeken en persoonlijke gesprekken met mensen.